Östgöta mjölk Östgöta Mjölk Logo
 

LUGNET HAR ÅTER LAGT SIG...

...ÖVER CLOETTA CENTER OCH INTE ETT SPÅR SYNS AV DET
STORA KALASET DAGEN INNAN.

Klockan 10.00 var de första butikerna på plats på Kättestads Gård för en guidad tur på gården. Kossorna visade upp sig från sin bästa sida (det gjorde självklart även bröderna Mats och Niklas) och det var ett nöjt gäng som efter avslutad guidning anslöt sig till det större sällskapet, som nu hade samlats inför lunch på Cloetta Center.  Efter vissa korrigeringar vad gäller den mjölk som serverades i matsalen, kunde vi lugnt slå oss ner och ha en trevlig matstund tillsammans, butikspersonal, bönder, vår styrelseordförande, vd och ett helt gäng med involverad personal både från Östgöta Mjölk och Skånemejerier.

Efter lunchen var det återigen dags för en tur till Kättestad för de som ville fördjupa sitt intresse av gården, det är alltid ett populärt inslag och man får en varm känsla för Östgöta Mjölk efter att ha träffat de riktiga leverantörerna live.

Dagens egentliga höjdpunkt, nu menar jag inte hockeymatchen, startade med eftermiddagskaffe. Underhållningen till kaffet bestod av flera intressanta framträdanden. Vi fick lyssna på korta föreläsningar om såväl Östgöta Mjölk, Skånemejerier och Hjordnära och samarbetet däremellan. Vi fick en inblick i bondekulturen i Sverige och värdet av att bevara den, värdet av närproducerat och fick visat för oss vilka hjälpmedel det finns inom marknadsföringsbiten. Avslutningsvis, innan middagen och efterföljande hockey, hade vi dukat upp för en ”mini-mässa”. Det bjöds och förevisades hej vilt… underbara produkter från Östgöta Mjölk, Skånemejerier och Hjordnära. Vi på Östgöta Mjölk hade våra goda ostar med oss för provsmakning, vi bjöd även på fruktcocktail tillsammans med oemotståndligt god vispad grädde.  Hjordnära bjöd på sina fina ekologiska produkter, bl.a. krämiga och jättesmakrika yoghurtar i flera varianter. Från Skåne fick vi njuta av en enorm mängd med olika smaker på yoghurt, mest minnesvärda kan jag tänka mig att de extra fina fruktyoghurtarna blir och framförallt vaniljyoghurten med choklad, slår allt vad lördagsgodis heter.

Innan och under matchtid hade vi ett demo-bord uppställt vid entrén med Östgöta Mjölks produkter. Det var välbesökt av hockeypubliken och vi hade turen att få hjälp av våra bönder, något som verkligen uppskattas av konsumenterna och det är alltid lika trevligt att stå där och få träffa alla människor som är så positiva till allt vad Östgöta Mjölk står för.

Kvällen avslutades med utdelning av mjölk utanför entrén, det kanske lättar upp stämningen lite vid frukostbordet dagen efter, då LHC tyvärr åkte dit mot AIK under kvällens match.

Det var en lyckad dag rakt igenom och vi hoppas att det kan bli ett återkommande arrangemang så fler får chansen att delta.

Vid pennan, Cissi/Östgöta Mjölk


SE VÅR REKLAMFILM

 


ÅRETS MARKNADSFÖRARE 2010

Sveriges Marknadsförbund har utsett Östgöta Mjölk till årets marknadsförare 2010 med motiveringen ”Östgöta Mjölk har med en strategiskt stark och framgångsrik marknadsprofilering i egna kanaler och i butik, samt med ytterst professionell och jordnära visuell framtoning, intagit en välförtjänt plats bland de stora aktörerna.
Läs mer på SVEMARKNAD.SE.NU FINNS VI I HELA ÖSTERGÖTLAND

Nu kan du köpa dygnsfärsk Östgöta Mjölk i ca 100 butiker runt om i hela Östergötland. Vi finns i alla större orter.
  KARIN VANN KOCKEN!
Vi är så glada över att så många har engagerat sig och det var inte lätt att hitta en vinnare bland de fina och mycket fyndiga sloganförslagen. En del var korta och en del var lite längre, vi tycker att vinnarens slogan sticker ut genom att budskapet förmedlas klart och tydligt men ändå kort och slående. Så som vi vill att en slogan skall vara. Karin Örtenvik i Norrköping är vinnaren som får hem kocken.
”Frukoststämningen blir bäst,
när det bjuds Östgöta Präst.”
NYHETER FRÅN FEM GÅRDAR

Vi erbjuder standard-, mellan- och lättmjölk. Dessutom lättvispad grädde i förpackningar från 2,5 dl till 20 l. Och naturell filmjölk. Inom kort kommer ännu fler nyheter, så håll utkik!